Kulináris élmény egyenesen az erdõbõl. Soponyán a Sárvíz-völgye Erdészeti- Vadászati és Ökoturisztikai Központ ad otthont a 11. vadgasztronómiai találkozónak. A Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál sikeresen ötvözi a könnyûzenei és gasztronómiai fesztiválok hangulatát, programkínálatát, mindezt egy csodálatos természeti környezetben. Az esemény nemcsak a természet és vadételek szerelmeseinek nyújt kikapcsolódási lehetõséget, a kulturális rendezvények iránt fogékony látogatók az érzékszerveket csábító ízek és illatok kavalkádja mellett számos programon vehetnek részt. A rendezvény fõ vonalát a hazai vadhúsfogyasztás népszerûsítését szolgáló fõzõverseny adja, ahol 300 szakács és kukta verseng az Erdei Ételek Mestere címért, melyet a legjobb bográcsos vadétel elkészítésével vívhatnak ki maguknak. A fesztivált neves fellépõk, színvonalas programok, kézmûves kirakodó vásár és gasztroudvar színesítik.